Vocation møder Alexandra Engell: “Så er vasketøjet heller ikke vigtigere”

Vocation møder Alexandra Engell: “Så er vasketøjet heller ikke vigtigere”

Vocation betyder levevej, og Vocation Copenhagen blev skabt under en fælles målsætning om at ville danne rammerne for et liv og en hverdag, der skaber ro, fokus og selvomsorg. Vi er dog alle vidt forskellige, og vi vil derfor tage dig med hjem til forskellige kvinder, der har det til fælles, at de alle bruger The Vocation Planner til at balancere deres hverdag.

Vi håber, du kan finde inspiration i andres tilgang til planlægning.I dag skal du møde Alexandra Louise Engell-Hansen

Alexandra er 27 år, fotograf og bor i København med sin mand, Benjamin, og deres to drenge, Levi og Jacob. 

Alexandra kan desuden følges på instagram: @alexandra.engell

 

 

Hvad er din vocation?

Jeg hedder Alexandra, er 27 år og bor i København. Jeg er fotograf, kreativ krøllehjerne og intens kaffeindtager. Mine primære inspirationskilder er min ekstra smukke mand, Benjamin, og vores to energiske og omsorgsfulde drenge, Levi og Jacob.

 

 

Hvordan tilrettelægger du din planlægning?

Min Vocation Planner er min ride or die. Hver søndag aften giver jeg mig selv lidt ekstra god tid til at forberede ugen. Jeg starter med at gennemgå, de arbejdsopgaver og jobs jeg har den kommende uge. Derefter skriver jeg alt andet ind - drengenes og min mands planer, indkøbslisten, træning og alt andet praktisk. Derefter planlægger jeg min alenetid/selvforkælelse/godt-for-mig-tid. Den plotter jeg ind, hvor der er huller og hvor jeg kan mærke et behov.

 

 

Hvad er en balanceret hverdag for dig?

En hverdag hvor ting går op og hvor vi alle bliver set. Det er ikke fordi min nice-to-do liste skal være helt tjekket af, men hvor vi alle fire bliver set og har tid til at være sammen.

 

Hvornår og hvordan føler du dig mest produktiv?

Om morgenen efter drengene er afleveret. Først rydder jeg op efter morgenmaden, og så tænder jeg et stearinlys og sætter mig med en kop kaffe og min Vocation Planner. Når jeg sidder der med en oversigt over dagen og planerne, mærker jeg en tydelig lyst til at gå i gang. Det er så rart at have overblik over opgaverne, for så er det nemt at gå i gang.

 

 

Hvilke gode vaner/rutiner har du i løbet af ugen?

Jeg trives helt klart bedst, når der er overblik, derfor har jeg min Vocation Planner, og i køkkenet har vi en tavle, som fungerer som månedsplan. Der skriver vi alle aftaler ind, så jeg også har overblik over min mands lange arbejdsdage, og så har han også overblik over mine planer. Der skriver jeg også vores madplan. Jeg handler altid stort ind og laver aftensmad, som dækker to aftener. Det giver os god tid på legepladsen om eftermiddagen og nemme aftener, hvor vi bare skal varme maden op.


 

Hvad gør du, når du føler dig stresset og/eller overvældet?

Sætter mig med min Vocation Planner og laver en lang liste over alt, der fylder i mit hoved. Jeg laver en længere liste bagerst i bogen, hvor der er mere plads, og så plotter jeg opgaverne ind løbende.

 

 

Hvordan skaber du selvomsorg og velvære i løbet af din dag?

Jeg prøver at huske at mærke mig selv. I min Vocation Planner, nederst på dagens side, skriver jeg hver dag noget, jeg skal huske eller fokusere på. Det kan være “husk at trække vejret dybt” eller “så er vasketøjet heller ikke vigtigere”. Sådan nogle sætninger hjælper mig med at huske på mig selv. Udover det kan selvomsorg se meget forskelligt ud for mig. Jeg sørger for at tage mig en kop kaffe, hvor jeg sidder og mærker efter, hvordan jeg har det, mens jeg drikker, og får skrevet nogle tanker ned. Nogle dage kan det være en gåtur, et godt, varmt bad eller at arbejde fra sengen. Med to små drenge er selvomsorg små ting og oftest alenetid for mig.

 

Hvordan ser din ideelle hverdag ud?

En dag hvor jeg kan krydse af på min liste og samtidig have god tid om eftermiddagen og aftenen til at hænge ud med min familie.


 

 

Har du et godt råd til øv-dage, hvor man føler sig uoplagt og lad?

Slap af og slip alle forventninger. Alle har øv-dage og der er en ny dag i morgen.
Skriv tanker ned, hør din yndlingsmusik, se noget Gilmore Girls og bestil pizza til aftensmad. Verden går ikke under i dag, I promise.