Vocation møder Sabrina April: "Den bedste vane og rutine, jeg har, er egentligt at omfavne alle årstiderne"

Vocation møder Sabrina April: "Den bedste vane og rutine, jeg har, er egentligt at omfavne alle årstiderne"

Vocation betyder levevej, og Vocation Copenhagen blev skabt under en fælles målsætning om at ville danne rammerne for et liv og en hverdag, der skaber ro, fokus og selvomsorg. Vi er dog alle vidt forskellige, og vi vil derfor tage dig med hjem til forskellige kvinder, der har det til fælles, at de alle bruger The Vocation Planner til at balancere deres hverdag.

Vi håber, du kan finde inspiration i andres tilgang til planlægning.
I dag møder vi medstifter af Vocation Copenhagen, Sabrina April

Sabrina er 29 år, og har boet de sidste 11 år i København på skønne Østerbro, dog med et par års undtagelse, hvor hun boede og studerede til skuespiller i Los Angeles.

Beliggenhed betyder meget for Sabrina, da hun er enormt draget af stemning, følelse og energi, og der må derfor gerne være højt til loftet og uendelige muligheder. Sidste år bragte det hende til Ålsgårde, en lille kystby i Nordsjælland, til en gammel murermestervilla fra 1934, sammen med hendes kæreste Esben, gennem snart 10 år, og hendes Berner Sennen, Jamie. 

 

Sabrina kan desuden følges på Instagram: @sabrinaapril_

 

 

 

Hvad er din vocation?

Jeg er uddannet skuespiller, men under corona forelskede jeg mig i friheden ved at være selvstændig, og sammen med min veninde, Pipina, kombinerede vi vores fælles interesse og søgen efter produkter, der bidrog til et liv med ro, fokus og selvomsorg, uden hverken at skulle arbejde hårdere eller mere. Siden da har vi drevet Vocation Copenhagen sammen.

 

 

 

Hvordan tilrettelægger du din planlægning?

Jeg planlægger gerne hver dag. Men de mere fremtidsmæssige drømme og mål forholder jeg mig til 2-4 gange om året: til nytår, til foråret samt når sommeren er slut og efteråret begynder. Oftest er min kæreste med ind over, da han er lige så stor en drømmer, som jeg selv. Det mere “hverdagsbaserede” planlægning gør jeg gerne på månedlig, ugentlig og daglig plan.  

Hver søndag prøver Esben og jeg at have den populære “søndagsstatus” over den kommende uge, hvilken dog til tider kan smutte og gøre, at vi kommer lidt tungere i gang med ugen. Jeg planlægger alt fra de langsigtede drømme til ugens madplan i min Vocation Planner. Den er helt uundværlig for mig. 

 

 


 

Hvad er en balanceret hverdag for dig?

En balanceret hverdag for mig starter altid med en rar og rolig morgenrutine. Hvilket nok blive sat på prøve, når jeg en dag får et barn - men lidt er bedre end ingenting. Det hjælper mig til en mere nærværende og produktiv dag, hvor jeg kan fordybe mig i nogle arbejdsopgaver men også har plads til små pauser, hvor jeg krammer og kysser min hund, går en kort tur ud i haven og kigger på planter, gynger lidt på vores gynge eller laver en god kop kaffe. Jeg bliver nødt til at have små pauser - bare 5-15 min. fra computeren - hvor jeg trækker vejret, for at kunne koncentrere mig igen. Og dertil er min hund verdens bedste til at balancere min hverdag for mig.

 

  Hvornår og hvordan føler du dig mest produktiv?

Når mit hus er ryddet op, kaffen er varm, der er ild i brændeovnen, min hund snorker og lounge playlisten spiller. Jeg arbejder oftest ud fra henholdsvis 25 eller 45 minutters arbejdstid efterfulgt af 5 eller 15 minutters pause, og jeg er allermest produktiv indtil ved 14-tiden, derefter falder min koncentration, hvor jeg i stedet tager mig af de kortere og nemmere arbejdsopgaver.

 

 

 

Hvilke gode vaner/rutiner har du i løbet af ugen?

Jeg står næsten altid tidligt op, så jeg har muligheden for at have en rolig morgen, gerne hvor jeg laver mig en “morgenbakke” med en lun kop citronvand og alle de vitaminer, olier, kollagen, hvedegræs, aroniasaft jeg skal have i løbet af dagen. Imens danner jeg mig et overblik over dagen i min Vocation Planner samt sætter dagens intention og skriver, hvad jeg er taknemlig for. Hver uge har jeg altid en ide om hvilket arbejde, bevægelse, mad osv. jeg skal lave, men da jeg har brug for meget diversitet i hverdagen, lytter jeg altid til, hvad jeg har lyst til den dag - og så bytter jeg om på træningen, madplanen osv., så de passer til mit behov. Jeg laver gerne madplan og handler ind online fra enten Nemlig eller Aarstiderne hver uge. 

Jeg elsker at bevæge mig og prøve forskellige træningsformer, jeg trives enorm godt i at prøve nye ting. For tiden løber jeg, dyrker pilates, yoga og styrketræning. Et par gange om ugen vinterbader jeg med min kæreste og hopper i vores lokale sauna med havudsigt. Hvis jeg har tid, prøver jeg at prioritere saunagus om torsdagen. 

Den bedste vane og rutine, jeg har, er egentligt at omfavne alle årstiderne. Da jeg flyttede hjem fra Los Angeles, (en smule smådeprimeret over det danske vejr), besluttede jeg mig for at finde glæden ved hver årstid. Derfor går jeg utrolig meget op i at sætte stemningen for en ny sæson gennem f. eks. playlister, dufte i diffuseren og mad der passer til årstiden. Sidst, men ikke mindst, sætter jeg rare planer i kalenderen såsom vinterbadning, forårsrengøring, høstmarked osv. 

 

 

 

Hvad gør du, når du føler dig stresset og/eller overvældet?

Jeg skriver ting ned. Danner mig et overblik over situationen. Og så har jeg lært fra min kæreste, at ting ikke altid er så vigtige, som de ser ud. Jeg kan have enormt høje forventninger til mig selv og kan ofte tro, at det er livsvigtig at Jamie, min hund, bliver børster en gang om ugen, at vinduerne skal pudses 2 gange om året, og at græsset skal være slået før, der kommer gæster. Men når jeg siger de famøse ord til mig selv, virker det pludselig ligegyldigt, og jeg får hurtigt rykket rundt og fjernet en masse ting, hvilket gør, jeg med det samme kan trække vejret igen. 

Jeg prøver at være omstillingsparat, så når jeg er stresset og overvældet, erkender jeg mine følelser, gerne højt og med tårer, og derefter laver jeg planerne om, så de tilpasses mit behov. 

 

  


 

Hvordan skaber du selvomsorg og velvære i løbet af din dag?

Jeg omringer mig selv med mennesker (og dyr), jeg elsker at snakke/kramme med i løbet dagen. Jeg får frisk luft og bevæger mig lige præcis, som min krop har brug for. Skriver min dag ned i min planner, så jeg på den måde er nærværende og til stede i de ting, jeg laver. Og så starter og slutter jeg altid dagen med min elskede hudplejerutine, da det giver mig så utrolig meget velvære. At finde glæden ved de små ting i hverdagen giver så utrolig meget igen. 

 

 

 

Hvordan ser din ideelle hverdag ud?

Står tidligt op, kysser min mand og hund, drikke lunkent vand med citron, skriver taknemligheds spørgsmål, tager ned til vandet med min lille familie, bader og drikker en kop kaffe, arbejder fordybet, men med små rare pauser, lukker computeren om eftermiddagen og mødes med en veninde til en omgang træning eller gå tur (det sidste er dog svært, da mine veninder stadig bor i byen), smutter hjem og spiser lækkert mad med Esben, tager et dejligt varmt bad og hopper i mit bløde nattøj fra Skall, og så bruge resten af aften i sofaen med min familien, inden jeg smutter i seng. Jeg elsker virkelig mit lille liv. 

 

 


 

Har du et godt råd til øv-dage, hvor man føler sig uoplagt og lad?

Træk vejret og altid sige dine følelser højt. Prøv så vidt muligt at være omstillingsparat. De fleste ting er ikke vigtigere, end at de kan laves om.