Vocation møder Benedicte Vestergaard: "Jeg er fast troende på, at man både skal yde og nyde – i vilkårlig rækkefølge"

Vocation møder Benedicte Vestergaard: "Jeg er fast troende på, at man både skal yde og nyde – i vilkårlig rækkefølge"

Vocation betyder levevej, og Vocation Copenhagen blev skabt under en fælles målsætning om at ville danne rammerne for et liv og en hverdag, der skaber ro, fokus og selvomsorg. Vi er dog alle vidt forskellige, og vi vil derfor tage dig med hjem til forskellige kvinder, der har det til fælles, at de alle bruger The Vocation Planner til at balancere deres hverdag.

Vi håber, du kan finde inspiration i andres tilgang til planlægning.
I dag møder vi Benedicte Vestergaard

Benedicte er 26 år, psykolog og for nyligt hjemvendt fra det jyske land tilbage til rødderne på Sjælland med sin mand og søn.

Benedicte kan følges på Instagram: @benedictewvestergaard

 

 

Hvad er din vocation?

Mit navn er Benedicte, jeg er 26 år gammel og arbejder som psykolog i PPR på skoleområdet. Jeg brænder for at forbedre børn og unges trivsel, og derudover elsker jeg alt inden for kongeriget af kreativitet. Sidst men ikke mindst er jeg bare en nordsjællænder, som for 10 år siden forelskede sig i en nordjyde og nu har en dejlig søn og hjem sammen i Lyngby.

 

  


Hvordan tilrettelægger du din planlægning?

Siden jeg har fået min Vocation Planner er det blevet et søndagsritual at udfylde intentioner og mål for ugen, så jeg ved, hvad jeg gerne vil nå den pågældende uge. Jeg har altid haft en million noter på min telefon med to-do-lister, og de bliver nu skriblet ned i min planner, som jeg prøver at få tid til i løbet af morgenen eller formiddagen. Jeg elsker at lave lister både med mindre opgaver i dagens løb men også med kreative idéer, som jeg får på farten, eller når mit hoved rammer hovedpuden.

Min mand og jeg har talt om at afholde et fast søndagsmøde sammen, så vi begge er en del af planlægningen og bedre kan holde styr på vores planer, ting vi skal have købt til Buster og om vi skal have svensk pølseret tirsdag eller onsdag.

 

 
 

Hvad er en balanceret hverdag for dig?

En balanceret hverdag for mig er, når dagene er præget af både produktivitet og afslapning. Jeg nyder tilfredsstillelsen ved at få ordnet ting, men jeg er også en fast troende på, at man både skal yde og nyde – i vilkårlig rækkefølge. At have tid til min familie, til gåture og til en smule kreativ udfoldelse hver eneste dag er vigtigt – og en lur er altid velkommen på programmet. 

 

  

 

Hvornår og hvordan føler du dig mest produktiv?

Jeg føler mig mest produktiv, når jeg udfører mindre opgaver, hvorfor jeg også elsker at have en to-do-liste selv med punkter som ”svar e-mail” eller ”støvsuge”. Så får man ikke alene nydelsen ved at have udført opgaven, men også ved at sætte det lille hak på to-do-listen. Det er dobbelt op på dopamin, hvis du spørger mig.

 

 

 

Hvilke gode vaner/rutiner har du i løbet af ugen?

Lige for tiden har jeg ikke ret mange faste rutiner, og det er helt okay. Vi er lige flyttet i et nyt hus, som vi er ved at renovere, vores søn er lige startet i vuggestue og vi er begge lige startet på vores første jobs efter endt uddannelse. Så mens vi lægger puslespillet også kaldet hverdag, er der ikke meget andet end vores måltider, som er en fast rutine. Fællesmåltiderne nyder vi til gengæld også rigtigt meget, for der får vi lov til at fokusere på hinanden og være samlet om bordet.

I min optik vil der altid være faser uden faste rutiner, som lige nu gælder for vores hverdag. For mig er vaner og rutiner kun gode, så længe de gavner hverdagen og ikke virker som stressfaktorer, hvorfor de i mit liv altid vil være periodiske. Nogle uger sidder jeg hver morgen med min planner med musik i højtaleren og Buster omkring mine fødder. Nogle uger henter jeg en børnebolle og et pølsehorn i Føtex, når jeg har hentet Buster fra vuggestue. Nogle uger er der ikke to dage, som er ens, og det er helt okay og naturligt i min optik.

 

 

 

Hvad gør du, når du føler dig stresset og/eller overvældet?

Taler med nogen om det. Med en uddannelse som psykolog er jeg virkelig opmærksom på værdien i at få talt om tingene, selvom det lyder banalt. For mig kan bekymringen forsvinde i det øjeblik at den bliver sagt højt og på den måde bearbejdet. Det kan være en for lang to-do-liste, for mange planer eller en konfrontation på arbejdet. Jeg taler oftest med min mand om det, som stresser mig, og på den måde kan jeg sænke skuldrene, for så derefter at få et bedre overblik over hvad der skal gøres.

Det er også vigtigt for os at prioritere, og det er det særligt med barn, jobs og alt derimellem. Du kan ikke nå det hele, så hvor vigtigt er det at støvsuge hele huset, hvis du i stedet kan bruge tiden på en lur? Lad også hellere opvasken stå i ny og næ, hvis det betyder, at du kan tage på legepladsen med din familie. Vi nedprioriterer sjældent nydelse ift. ydelse, for sådan trives vi bedst herhjemme.

 

 


 

Hvordan skaber du selvomsorg og velvære i løbet af din dag?

For mig handler selvomsorg og velvære først og fremmest om alenetid. Det kan se ud på mange måder, men det er typisk enten hudpleje, en podcast, god musik eller en form for kreativ udfoldelse. På den måde forkæler jeg mig selv og fylder min energitank op. Derudover er mad og madlavning også en kæmpe kilde til velvære for mig, og jeg nyder at have tid for mig selv ved komfuret med et forfærdeligt realityshow kørende på skærmen. Hvis jeg ikke er så heldig, så kan en spændende lydbog på togturen også gøre det for mig.

 

 


 

Hvordan ser din ideelle hverdag ud?

Efter nærmest et års barsel kan jeg også godt mærke, at jeg har brug for at komme ud af hjemmet og bruge min viden og evner til noget andet end bleskift. Så jeg ser frem til en hverdag, hvor vi som familie sammen spiser morgenmad og tager afsted til hver vores sekundære hverdag, for derefter at vende tilbage til vores primære, som er hinanden. En gang imellem vil jeg gemme noget arbejde til om aftenen, for at hente Buster tidligt og gøre eftermiddagen til noget særligt f.eks. med en tur på legepladsen. Den perfekte aften byder på madlavning enten alene eller sammen efterfulgt af et nærværende måltid, hvor vi taler om dagen og har det sjovt. Det lyder virkelig idealistisk og kernefamilieagtigt, men det er virkelig min drøm bare at være nærværende, når jeg har været på arbejde.


 

 

Har du et godt råd til øv-dage, hvor man føler sig uoplagt og lad?

Mit bedste råd er nok at romantisere din hverdag. Prøv at lægge mærke til solskinnet på væggen, hvordan dine naboer hilser på hinanden, at dit yndlingsslik er på tilbud eller at din yndlingssang bliver spillet i bussen. Overalt omkring os er der små, fantastiske øjeblikke og glimt, som tilsammen har enorm betydning for vores energi. Læg mærke til dem. Og husk at en god dag ikke behøver at være produktiv eller energisk. En god dag kan også være i nattøj på sofaen med nærvær og fjernsyn, og så kan dagen i morgen måske være produktiv – hvis det altså er det, du vil.